Varza noua cu taietei si smantana

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2009 | 6193 vizualizari

 

Varza noua, dulce, este foarte buna facuta in acest fel. Si poate fi o garnitura deosebita la o fripturica sau se poate face direct cu carne in ea.

 

INGREDIENTE

  • o varza noua
  • 4 fire groase de ceapa verde
  • un ardei capia, mare
  • o cana cu suc de rosii
  • marar
  • 200 g taietei lati (tagliatelle)
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu taietei si smantana:

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete.

Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza, amestecand sa se inmoaie si ea. Mai punem o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp fierbem taieteii intr-o oala cu apa si sare, dupa timpul indicat pe pachet.

Condimentam varza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia dulce si foi de dafin, apoi adaugam sucul de rosii. Mai lasam 10 minute pe foc, oprim si presaram mararul tocat.

Intr-un vas termorezistent punem varza, apoi deasupra taieteii si smantana peste ei. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam la foc mediu pana se rumeneste, vreo 15 minute.

Si gata!

PS: Printre poze o sa vedeti si un hotoman mic, morfolind frunze de varza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu taietei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

09.05.2009, 12:24

Vino, stii unde stau
E foarte buuuna! Au mancat si piticii, in special Stef (el a papat doar taieteii cu painica )

Oana 1

12.05.2009, 15:19

Alina, da, merge smantana deasupra, cine vrea...si un ardei iute murat sau din ala proaspat, bulgaresc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarati